Menu se načítá

GVP in USA 2016

Marie Padevětová

31. října 2016
I letošní rok přeletěli žáci našeho gymnázia úspěšně přes oceán a zase zpátky. Zde se dozvíte, co všechno bylo na programu a jak si to užili!

22. září ráno jsem se měla vzbudit ve tři čtvrtě na tři. Ve čtvrt na čtyři mě ale vzbudil otec s tím, že už máme vyjíždět směr letiště. A takto začala má cesta za oceán. Po několika hodinách čekání, létání a přestupu v Amsterdamu jsme všichni bezpečně přistáli na americké půdě. Osmihodinový "road trip" z letiště mířil do Norfolku, kde jsme byli velkoryse ubytováni Jeffem a Dennisem, kamarády pana profesora Babiery. Během tamějšího pobytu nám přetrvávalo pěkné počasí, a proto jsme bez mráčků a starostí navštívili Virginia Beach a nechávali se strhnout obrovskými vlnami. Ve velkém nákupním centru Walmart jsme ukojili naše chutě, neb výběr byl obrovský a ceny nízké, a v lunaparku Busch Gardens ozkoušeli, jak moc máme pro strach uděláno – celý lunapark se k večeru oblékl do strašidelného hávu, kvůli blížícímu se Halloweenu. Kolem nás chodili klauni s motorovými pilami, ženy v černém oděvu, kterým chyběla k dokonalosti pouze hlava. Pro někoho tohle ale nebyl ten nejhorší zážitek v Busch Gardens. Pro nejmenovanou polovinu naší chlapecké dvoučlenné části skupiny se staly mnohem větší noční můrou gigantické horské dráhy.


Ale abych se dostala i k dalším dnům. Navštívili jsme také univerzitu Williama & Mary ve Williamsburgu, druhou nejstarší ve Spojených státech, kterou sám profesor José Babiera vystudoval. Oplývá rozměrným a zeleným kampusem, nabízí všechny možné obory, a já hned měla chuť si jeden z nich vybrat a na univerzitu nastoupit. I studenti se zdáli příjemní, zdravili nás a usmívali se od ucha k uchu, jedna ze studentek nás dokonce po areálu školy provázela.


Následoval Baltimore a jeho úctyhodně velké stadiony, kde jsme v jednom z nich zhlédli baseballový zápas. Domácí proti Arizoně. Baltimore vyhrál a my vítězně spořádali pravé americké hot dogy a hned jsme se cítili jako američtí vlastenci.


Posléze jsme přesídlili do Washingtonu – Capitol, Kongresová knihovna, několikero válečných památníků (Korea, Vietnam, druhá světová válka), pomníky Washingtona, Jeffersona, Lincolna, Martina Luthera Kinga juniora a spousty dalších osob, které výrazně ovlivnily tok amerických dějin.


Po nádherném a slunečném Washingtonu D. C. následoval deštivý New York. Jeho mrakodrapy dosahují gigantičnosti a ulice nekonečnosti. Zde jsme navštívili slavnou Broadway, kde nám byl představen muzikál Wicked o mladé čarodějce Elphabě. Přesněji se jednalo o moderní a zábavnou reprodukci příběhu o Čaroději ze země Oz. Dále jsme i přes špatnou viditelnost zdolali Empire State Building a obdivovali krásy New Yorku, tentokrát shora, a na Staten Islandu jsme se pozdravili se Sochou Svobody. Celý pobyt byl zakončen skvělou večeří v čínské restauraci, kde jsme si všichni pochutnali na rozmanitých pokrmech – na večeři u sestry pana profesora Babiery to ale nemělo.

Komentáře

Zatím tu nic není
Nejste přihlášeni - komentář bude přidán po schválení adminem