Menu se načítá

2.F a 3.F v Barceloně

Nikola Nováková

30. června 2022

V sobotu 7.5. v odpoledních hodinách jsme přiletěli do prosluněné Barcelony, hned po tom, co jsme si odložili věci na hostel, jsme se vydali poznávat Barcelonu, abychom toho stihli za pět dní strávených v Barceloně co nejvíc s našimi učitelkami španělštiny Mgr. Ingrid Birhanzl a Mgr. Nikolou Reinosovou.

Na to, že je Barcelona poměrně malé město, čtyřikrát menší než samotná Praha, tak mnoho z nás překvapilo, že městem vede deset linek metra, kde je poměrně jednoduché se ztratit. Díky tomu jsme se rychle stihli dostat z místa na místo a měli jsme tak možnost, vidět toho v Barceloně opravdu hodně. Prošli jsme mnoho památek, od gotických po ty novodobější, a to v první řadě dominantu Barcelony chrám Sagradu Familiu. Dále jsme prošli muzeum Museu d´Art Contemporani de Barcelona a Fundació Joan Miró. Kromě toho jsme se vrhli do ruchu nejznámější ulice Barcelony La Rambla, rovnou jsme zavítali i do tržnice La Boquería Market, kde jsme si mohli nakoupit dobroty na které jsme měli zrovna chuť a které u nás v Česku jen tak neseženeme.

Protože nám počasí přálo a téměř většinu času svítilo sluníčko, jedno celé odpoledne jsme strávili na pláži. Po mnoha nachozených kilometrech po památkách a muzeích všichni tuto aktivitu ocenili. Radostně jsme se schladili v moři, opalovali se a hráli beachvolejbal. Byl to báječně strávený čas, který nás naladil na blížící se letní prázdniny.

V neposlední řadě budeme rádi vzpomínat na navštívení španělské školy, která se nacházela ve městě asi půl hodiny vzdáleném od Barcelony. Zde jsme procvičili naše dosavadní znalosti španělštiny s místními studenty. Dozvěděli jsme se něco víc o jejich kultuře a na oplátku jsme některé z nich vůbec seznámili s tím, kde se Česká republika vůbec nachází a přiblížili jim, jak my žijeme u nás. I přestože bylo na začátku těžké probourat jazykovou bariéru, tak se z toho nakonec stalo úžasné dopoledne, kde si někteří z nás našli přátelé, za kterými se určitě rádi co nejdřív vrátíme.

Za tyto dny strávené v Barceloně jsme nachodili mnoho kilometrů, poznali více španělskou kulturu, ochutnali typická jídla a všichni jsme se domů vraceli s mnoha zážitky, zkušenostmi a také s několika novými španělskými slovíčky, která jsme se za pobyt naučili.

Komentáře

Zatím tu nic není
Nejste přihlášeni - komentář bude přidán po schválení adminem