Menu se načítá

Naši studenti pod Eiffelovou věží

Dagmar Jásková

18. května 2007
Ve dnech 14.4. až 21. 4. jsme obdivovali hlavní město Francie Paříž. Do Paříže jsme se vydali v hojném počtu 28 studentů z 2.F, 3. B a několika sirotků ze tříd 5.D, 1.F a 3. D linkovým autobusem.

Přetrpěli jsme náročnou patnáctihodinovou cestu a po dobrodružné první jízdě pařížským metrem a dlouhém pochodu se zavazadly směrem k hotelu (mimochodem tento pochoďák se uskutečnil díky skvělým navigačním schopnostem pedagogického sboru) jsme již mohli v příšerném parnu obdivovat krásy Paříže – Invalidovnu a Eiffelovu věž. V dalších dnech a v podstatně přívětivějších klimatických podmínkách jsme navštívili ty nejvýznamnější památky a muzea, aniž bychom zapomínali na osobitou atmosféru pařížského života – na kavárničky, řecké restaurace v Quartier latin, parky a zahrady.

Zkuste vystoupit ve večerních hodinách na Montmartre kolem baziliky Sacré-Coeur, povečeřet palačinku s banánem nebo pomerančem či čokoládou ve stylové hospůdce s živou hudbou a garantujeme vám, že se vám Paříž zadře hluboko pod kůži.

Pokud tedy toužíte dobývat se do zakódovaných pokojů hotelu Formule 1, vidět nesmlouvavou tvář pařížských revizorů v metru, „zavonět“ si zavazadlo kvalitními francouzskými sýry a zpívat „Kočka leze dírou“ na výletní lodi, musíte jet příště s námi. Opravdu to stojí za to.

Komentáře

Bylo to fakt parádní, doufám, že příští rok vyjde ta výměna:-)..A taky se mi líbil výklad, který si pro nás připravily:-). //Seqoy: Profesorky by asi spíš řekly, že nám to umožnily:-P ;-)

V Paříži jsme strávili úžasný týden. chci opravdu moc poděkovat profesorkám. Celé to výborně připravily a pokud si můžu dovolit je oznámkovat tak to zvládly na jedničku. Moc jsem se bavila a doufám, že se za rok budu moci znovu přihlásit. Určitě doporučuji.

Bylo tam uplne nadherne, chtela bych moc podekovat profesorkam, ze nam tenhle vylet do Parize umoznili, protoze to byl opravdu skvely zazitek.

Nejste přihlášeni - komentář bude přidán po schválení adminem