Menu se načítá

GVP ve Vídni

Na dvoudenní výlet plný poznávání památek a krás Vídně se vydala třída 2.E v doprovodu profesorek paní Slavíkové a paní Adámkové.

Abychom toho za 2 krátké dny stihli co nejvíce, vyráželi jsme už v 5:20 ráno rychlíkem směr vídeňský Hauptbahnhof. Při příjezdu jsme neváhali ani chvíli a přesunuli jsme se do centra města – na Karslplatz, kde jsme si odložili vše nepotřebné v našem hostelu a vydali jsem se na proslulý Naschmarkt.

Jelikož byl čas oběda, měli jsme možnost se zde rovnou občerstvit a zu Fuß jsme pokračovali do srdce města až k historickému Stephansplatzu, v jehož středu je vrcholně gotický Stephansdom (neboli Katedrála sv. Štěpána). Samozřejmě jsme se vydali do jeho nejvyšší věže (Südturm - 137 m) čítající 343 schodů a shlédli jsme na krásné Staré město. Osobně jsem se nemohla zbavit dojmu, že jsem v německy hovořící paralelní Praze.

Nedílnou součástí výletu byla i návštěva Hofburgu a muzea Sisi, rakousko-uherské císařovny a manželky Františka Josefa I., která vstoupila do povědomí obyvatel a získala si jejich náklonnost až po své násilné smrti.

Nakonec jsme dorazili k poslední páteční zastávce, a to k největšímu vídeňskému zábavnímu parku Prater. Všichni jsme se postavili našemu strachu a vydali se na adrenalinové atrakce. Především se ale odvázaly obě naše paní profesorky a navzdory strachu z výšek absolvovaly jízdu na 95 metrů vysokém řetízkovém kolotoči Prater Turm.

Druhý den jsme se podívali na zámek Schönbrunn, letní sídlo habsburských monarchů, a do jeho překrásných zahrad. Následovala obědová pauza, kterou jsme strávili v proslulém Volksgarten, parku sídla Hofburg. Nakonec jsme měli ještě možnost zahlédnout domov skladatele a virtuosa W. A. Mozarta a kdo chtěl, tak mohl navštívit i muzeum moderního umění, Albertina. Zde také náš výlet končil a my jsme se téhož večera vrátili vlakem zpět do Česka.

Komentáře

Zatím tu nic není
Nejste přihlášeni - komentář bude přidán po schválení adminem