Menu se načítá

Provence - květen 2022

Bártová Irena

24. června 2022

Po dvouleté koronavirové přestávce se studenti francouzštiny z předmaturitních ročníků GVP opět vydali na putování po francouzské Provence s CK Adventura, která tyto poznávací zájezdy už léta zaštiťuje a také částečnou dotací školních exkursí ze zisků zájezdů komerčních umožňuje studentům dosáhnout na velmi příznivé ceny.

Základnou pro naše poznávání Provence je krásně vybavený kemping, který se nachází jen pár metrů od pláže. Čeští studenti jako správní suchozemci téměř ignorují vyhřívaný bazén, zato do studené mořské vody se nořili na závěr každého náročného poznávacího dne. Ubytování je zajištěno v plně vybavených mobilhomech se sociálním zařízením.

Další velkou devizou tohoto zájezdu je polopenze vyhlášeného adventuráckého kuchaře Aleše, jeho bohaté švédské stoly ráno a výborné večeře na francouzský způsob výhradně z místních surovin se staly velkým tahákem tohoto zájezdu.

Provence je kraj, který kromě slunce, vůně rozkvétající levandule, moře, srdečných domorodců a dobrého jídla a pití může nabídnout i malebně zvlněnou krajinu francouzských Alpiček a nespočet historických památek. Letošní zájezd byl zaměřen hlavně na památky z doby římské okupace jižní Francie. Viděli jsme tedy proslulý akvadukt Pont du Gard, archeologické naleziště Glannum, pohřebiště a podzemní sklady obilí v Arles a několik římských arén, z nichž největší se nachází ve městě Orange.

Provence však může nabídnout i pozůstatky středověkých hradů, překrásný je ten s výhledy do okolní krajiny v Beaux, románské a gotické kláštery a katedrály a v neposlední řadě se sem můžete vydat po stopách impresionistických malířů, v našem případě to byla stopa tehdy nedoceněného Vincenta van Gogha, který pobýval a léčil se právě v Arles.

Myslím si, že zájezdy do Provence jsou stálicí na pestré zájezdové paletě GVP.

Komentáře

Zatím tu nic není
Nejste přihlášeni - komentář bude přidán po schválení adminem